űrmagyarok

űrmagyarok

A magyarországi Putyinizmusról...

2015. február 09. - Vérgetzi

Feleim!
Már érett a poszt egy ideje, mivel az Orosz-Ukrán háború okán (igen, amikor orosz katonák ukrán katonákkal harcolnak azt hívjuk orosz-ukrán háborúnak) napról napra találkozik az ember a Magyarországi Putyinizmussal. Nadeakkor mi is ez tulajdonképpen? Be kell valanom a kérdést magamnak feltéve meglepődve tapasztalom hogy nem is olyan egyszerű a válasz. Hogyan lehet ma valaki Magyarországon Putyinista? Igen abszurd módon személyes tapasztalataim alapján a legröveidebben így fogalmaznám meg:

"Amit Putyin csinál az jó. Bármit csinál az nekünk, magyaroknak csak jó lehet. Olyan országban szeretnék élni mint Oroszország, és nem olyanban mint mondjuk Németország. A németek buzik és liberálisok. Az oroszok tiltják a buzulást ami jó. A liberalizmust hagyjuk meg a hanyatló nyugat ópiumának"

Ijesztő hogy ezen ponton túl már csak A TANÚ című remekmű, illetve a rákosi-kádári propaganda rigmusai jutnak eszembe. Add absurdum a 21. században, az Európai Unió egyik keleti tagállamában szocialista-marxista retorika. Felülkerekedve a helyzet lehetetlenségén szedjük pontokba mire támaszkodik hát a Magyar Putyinizmus.:

-A liberalizmus hanyatlik
-A "Nyugat" liberális tehát hanyatlik
-Az hogy Putyin elfoglalja Ukrajnát csak jó lehet, oka van rá, Magyarországnak is jó
-Az Amcsik lerohanták Irakot, Putyin nem rohanta le Irakot, tehát Putyin békés.
-Különben is az amcsik kezdték-A "Nyugat" gyarmatosítja/gyarmatosította Magyarországot
-Putyin jó gyerek, Magyarország barátja, mindenkinek jót akar Magyarországon
-A gonosz multik kiforgatják a magyart mindenéből
-Az oroszokat nem
-Nem akarok buzulni
-Putyin rendet tesz, visszakapjuk Erdélyt
-Ne dirigáljon a Zunijó
-Hülye zsidók
- az USA és Merkelék robbantották ki a Majdant ill. azóta is. Putyin pedig "csak visszaveszi" a Krímet merthogy az az oroszoké.
-Itthon szar (korrupt politikusok, szar gazdaság, devizahitel-problémák) + itthon demokrácia van -> a demokrácia rossz a nyugat demokratikus -> a nyugat rossz -> putyin jó.






Vegyük hát sorra...
"A liberalizmus hanyatlik" + "A NYUGAT liberális tehát hanyatlik"
          Van egy olyan megérzésem hogy a rendszeresen liberálisként aposztrofált országok (Hollandia, Németország, Svédország) egyszeri állampolgára igen meglepődne ha odaállnék és a szemébe mondanám így ahogyan szállna ki munka után a volvojából vagy a bmw-jéből hogy ti itten erőst hanyatlotok... Egyébként gondolom ez a "hanyatlás" a bevándorlás-politikának szól. Ami Svédország esetében valóban elhibázott. Azonban nem hinném hogy attól kell tartani hogy megnégeredik az egész ország, és majd mindenki csóró lesz. Akkor hogyan hanyatlik hát a liberális nyugat? Teleszülik a négerek meg mindenféle muszlimok? A maradék fehérember meg buzi lesz? Tömeges elbuzulásról nem hallani, a bevándorlás-politika és a radikálizálódó muszlimok problémája pedig terítéken van és megoldásra vár. (Egyébként euro-szkeptikus barátaink sokkal kisebb veszély hallatán is kongatták már a vészharangot)


"Az hogy Putyin elfoglalja Ukrajnát csak jó lehet, oka van rá, Magyarországnak is jó" +Saját érdekszféráját védi, megkapjuk Kárpátalját. Az Amcsik lerohanták Irakot, Putyin nem rohanta le Irakot, tehát Putyin békés.
          Egyrészt valóban csak a saját érdekszféráját védi. Megszálló erőként teszi azt. Ahogyan korábban az USA Irakban, a Szovjetúnió Afganisztánban, Japán Kínában, Nagy-Britannia a falkland-szigeteki háborúban, Észak-Írországban stb. Fegyverrel. Azonban aggályos egy az EU határai felé terjeszkedő nagyhatalom érdekeit védelmezni az EU tagállamaként. A focimeccs közepén ha mondjuk az UTE egyik játékosa egyik pillanatról a másikra úgy dönt hogy ő most már az FTC-nek focizik az nem elfogadható. Mocskos dolog a nemzetközi politika, azonban NATO és EU tagállamként bizonyos kötelezettségeket vállaltunk. Példának okáért kötelezettségünk hogy nem támogatjuk a NATO/EU -t fegyverrel fenyegető nagyhatalmakat. Amikor legutóbb egy expanzív nagyhatalomtól vártunk ajándék területeket némi támogatásért cserébe annak csúnya vége lett. Ez nem egy kölcsönösen előnyös üzlet. Akik Putyintól leutóbb katonai támogatást kaptak a mai napig fingani sem mernek a bölcs vezér és élő szexszimbólum beleegyezése nélkül. (Örményország) A nemzetközi politika nem fair-trade piac...

"Különben is az amcsik kezdték"
          Az EU, ami nem Amerika, tárgyalt Ukrajnával ez EU-csatlakozásról. Putyin elvtárs pedig úgy döntött hogy nem engedi meg a vazallusának hogy ilyesmiken járjon az esze. Nálam hozzáértőbbek sokkal szebben és részletesebben képesek kifejteni. Erre sajna nem futja. A lényeg hogy elég sok konteo-val traktálja az orosz propaganda a népet, és ha nem figyelünk a forrásra könnyen szaladhatunk bele ilyen propaganda-hírekbe. Tehát ellenőrizzük a forrást és akkor nem szaladunk bele ilyen fucsaságokba mint hogy amerikai katonák harcolnak Ukrajnában. Illetve hogy Chemtrail-el szórják a fejünket... meg agykontroll-bogarak meg stb stb stb stb

-A "Nyugat" gyarmatosítja/gyarmatosította Magyarországot
          Magyarországon a választópolgárok felelőssége olyan kormányt választani amely kordában tartja a piac szereplőit okosan meghozott törvények által. Egy magáncég mindent megtesz a növekedés érdekében, amit a törvény enged. (vagy nem enged) Amikor hülye/töketlen/korrupt kormányokat juttatunk hatalomra Magyarországon akkor magunkat szivatjuk, a piac szereplőinek viselkedése  nem újdonság...Nade gyarmat? EH.


Putyin jó gyerek, Magyarország barátja, mindenkinek jót akar Magyarországon
          Naív, gyermeteg elgondolás. Semmi nincs ingyen. Kérdezzük meg Putyin elvtárs korábbi vazallusait... Ukrajna, Örményország, Kazahsztán (ami már hátrálna ki az Eurázsiai Gazd. Unióból látván hogy ennek milyen ára van, minekutána Putyin elvtárs megpendítette hogy hiszen Kazahsztán nem is létezik... az csak egy mesterséges ország...)

A gonosz multik kiforgatják a magyart a pénzéből, az oroszokat nem.
          A gonosz multik javarészt kis családi vállalkozásként kezdték és ügyes gazdálkodással, sikeres működés eredményeként lett belőlük nagy-nagy cég. Oroszországban is vannak ilyen nagy-nagy cégek, és szintúgy nem jótékonysági intézményekként működnek...tehát.. DE.

Nem akarok buzulni...
          Nem kell.

Putyin rendet tesz, visszakapjuk Erdélyt.
          Putyin elvtárs nem tesz rendet... Az Orosz államszövetségben és főleg Moszkvában a közbiztonság nem az igazi... a szervezett bűnözés reneszánszát éli, és szokja a maffia lelődözni az oknyomozó újságírókat. Nem tesz rendet. ...Erdélyt? Érdemes lenne megkérdezni a székelyeket hogy akarnak-e visszakapódni... Mert nekik ha jól sejtem erről más a véleményük. Autonómia... nem Magyarországosodás.

 

Ne dirigáljon a Zunijó...
          Ha Putyin elvtárs dirigál abból általában nem főtér-felújítás meg játszótér lészen hanem civil áldozatok.

A zusa.... Merkel...Majdan tér... konfliktus... stb stb CIA ügynökök... zsidók...illuminati...szabadkőművesek... Chemtrail...Anunakik...szürkék.
           Összeesküvés-elméletek cáfolatába nem bonyolódom bele. Egyébként ha a CIA zsidó-reptilián ügynökei robbantották ki a Majdan-téri összecsapásokat az sem érdekel. A téma szempontjából (MIért abszurd Magyarországon a Putyinizmus jelenléte?) tökéletesen irreleváns.     

A demokrácia szar. A diktatúra jó.
           Arra kérném a nyájas olvasót hogy csukja be a szemét néhány pillanatra és idézze fel hogy hány olyan ismerőse/barátja/rokona van aki az EU/libsi nyugat/hanyatló nyugat valamely államában kereste és lelte meg a boldogulást. Ha ez megvan, kérem idézze fel hogy hány olyan ismerőse/barátja/rokona van aki az Orosz Államszövetségben kereste és lelte meg a boldogulást. Most kérem hasonlítsa össze a két számadatot, és gondolkodjék el ennek a különös összefüggésnek a lehetséges okain. Szigorúan mellőzve az agykontroll-bogarakat és az elmekontroll összeesküvéseket.

Végezetül néhány felvetés hogy miért lehet Putyin-elvtárs annyira sikeres és vonzó:

hqdefault.jpg

na17is6.jpg

ns2401p.png

putin-riding-bear-surfing-on-a-shark_o_2581029.jpg

putin_riding_felix_4f907c_4180636.jpg

1ninetymiles0l12x1r16575o1_500.jpg


         

544c20967c000.jpeg

933bb428730e47998d34c0a90d8444a14cb7d44f849374032f357728819ebe1b.jpg

bexfsrv.jpg

bquev.jpg

image.jpg

putin-badass.jpg


         

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://urmagyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr97155765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Sándor_gazda 2015.02.09. 21:25:23

Gyenge anyag, az ukrán nácik melletti propaganda cikkek között...

Vérgetzi 2015.02.09. 22:21:40

Valamiből meg kell élni... a zsidó-reptilián-illuminátus-gyíkok már nem fizetnek olyan jól :D

Vérsándor 2015.02.10. 10:40:52

a felvetés helytálló, az érvek gyengék és földhöz ragadottak. veszélyesnek tartom én is a jobboldali pártok nagy putyinszerelmét. nem egyszer volt már rojtosra rugdallva a valagunk egy olyan történet kapcsán, ami a németekkel, meg az oroszokkal kezdődött és véletlenül mi is belekeveredtünk.
másfelől polarizál a cikked: valaki vagy oroszbarát és az rossz, vagy pedig eu-barát és az meg jó. az egyik negációjából származik a másik, de rögtön le is szögezed, hogy hová kell állni. ezzel így nem elég, hogy nem értek egyet, de akkor én hol vagyok? belelátva az eu-s gazdasági folyamatokba, nem feltétlenül akarok én abból nagy dózisban kérni, de ettől még a külpolitikai pókember-ösztönöm meg azt súgja, hogy ez a putyin gyerek is csak bajt hozhat ránk. (mondjuk, hogy én mi vagyok, az majdnem irreleváns most, de mégis: színeket, árnyalatokat, tónusokat követelek és nem egy papírlapot, aminek egyik oldala fehér, a másik meg fekete!)
harmadrészt: szvsz: mindazonáltal: de csak úgy mellékesen: tényleg: ha én írom (de kár, hogy nem én írtam!), én inkább arra éleztem volna ki, hogy mit tenne ilyenkor svájc? rossz példa, svájnak nem voltak kárpátaljai magyarjai. innen nézve még annyira sem egyszerű a dolog, mint ahogy az elején írtad.
és ha van egy kis időd, kérdezz meg te is egy székelyt a kedvemért. én elég sokkal beszélek (ilyennel is, olyannal is).

Vérgetzi 2015.02.11. 17:43:59

Először is szívből köszönöm a kritikát, a későbbiekben bizonyosan hasznomra válik ha árnyaltabb/igényesebb egyszersmind valódi politikai állásfoglalást szeretnék deklarálni. Azonban szándékosan ügyeltem arra hogy a Gipsz Jakab féle hétköznapi Putyinizmusról írjak, így ennek megfelelően a válaszok/érvek is ilyen egyszerűek. Az hogy leszögezem hova kell állni valószínűleg magának a témának a természetéből fakad. A putyinizmus és euroszkepticizmus már -már elválaszthatatlan fogalmak, így sima kétdimenziós labdázás lesz a téma. Az EU és a benne elfoglalt helyünk, illetve elérendő céljaink pedig annál bonyolultabb téma hogy egy övidke posztban kifejthető lenne. Nem szakértőkkel való diskurzus ihlette a posztot hanem putyinistákkal való vita. Az esetlen érvelésre pedig még gyúrok köszönöm.
süti beállítások módosítása